Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Zaradi pijanega voznika ugasnilo še eno življenje

prometna nesreča avtomobil vozilo Shutterstock
Skoraj en mesec po nesreči je zaradi hudih poškodb umrl 24-letni sopotnik na zadnjem sedežu.

Iz mariborske policijske uprave (PU) poročajo še o eni žrtvi prometne nesreče. Po skoraj enem mesecu v bolnišnici je umrl 24-letni sopotnik.

Nesreča se je zgodila 24. oktobra na lokalni cesti Sveta Ana–Cmurek. Zaradi neprilagojene hitrosti je 24-letni voznik izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je s ceste in trčil v drevo. Voznik, 23-letni sopotnik in 16-letna sopotnica so bili lažje poškodovani, 24-letni sopotnik na zadnjem sedežu pa huje. Poškodbe so bile kljub zdravljenju prehude.

Mladi voznik je vozil pod vplivom alkohola, med nesrečo je imel v krvi 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Miran Šadl z mariborske PU je zapisal, da je 24-letnik letošnja 14. smrtna žrtev prometnih nesreč, ki so se zgodile na območju PU Maribor. "V istem obdobju lani je bilo smrtnih žrtev 15. Lani se je število mrtvih nato ni več spreminjalo, kar pomeni, da je bilo v vsem letu 15 mrtvih," je sporočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.