Slovenija > Črna kronika
14538 ogledov

Lastnico psov, ki ju je pustila v razgretem avtu, morali vkleniti

pes avto
Ko so jo začeli opozarjati, da je za pse v avtu prevroče, je goste pričela zmerjati in jim groziti.

V sredo okoli 14. ure je zaposlena iz lokala v Luciji na pomoč poklicala policiste. Mimoidoči in gostje so jo opozorili, da so v avtomobilu pred lokalom zaklenjeni psi, katerih lastnica je bila v omenjenem lokalu. Lastnica je enega psa imela pri sebi, dva pa je pustila v razgretem avtomobilu. Ko so jo gostje pričeli opozarjati, da je za pse v vozilu prevroče, jih je pričela zmerjati in jim groziti.

Policisti so prišli na kraj in mimoidočim pomagali rešiti pse iz razgretega vozila. Deležni so bili tudi žalitev lastnice, ki ni upoštevala ukazov policistov. Njeno vedenje se je stopnjevalo do te mere, da so morali zanjo uporabiti prisilna sredstva. 

Psi so bili v vozilu približno 30 minut. V tem času so bila na vozilu delno spuščena stekla, psi pa niso bili poškodovani. 

Policisti so državljanki Švice izdali plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, izvedli so tudi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali ter o dogajanju obvestili veterinarsko inšpekcijo. Skupaj so jo oglobili za 1.905 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Skippy 19:59 02.avgust 2018.

    Gospa ni vedela, da Slovenija ni Švica. Mi smo dežela fanatikov, kjer so psi več vredni od ljudi. Brezdomec, ki leži na soncu, seveda nikogar ne gane.

  • Avatar Mark035
    Mark035 15:15 02.avgust 2018.

    Kdor muči živali, bo to delal tudi z ljudmi. Pohvale policistom za korektno delo.

  • Avatar Zala
    Zala 14:32 02.avgust 2018.

    V katerem jeziku je "švicarka" ozmerjala policiste?