Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Zaradi smrti ploda ovadili zdravnika

Gorenjski kriminalisti so zaradi smrti ploda ovadili zdravnika v eni od gorenjskih porodnišnic. Neuradno gre za jeseniško bolnišnico.

Gorenjski kriminalisti so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja malomarno zdravljenje in opravljanje zdravilske dejavnosti kazensko ovadili zdravnika v eni od gorenjskih porodnišnic.

Kriminalisti so preiskavo vodili na podlagi anonimne prijave o sumu malomarnega zdravljenja v povezavi s smrtjo enega novorojenčka iz sredine lanskega leta. Ugotovili so, da je zdravnik pri opravljanju zdravniške dejavnosti iz malomarnosti ravnal v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke, s čimer je povzročil smrt ploda ter občutno poslabšanje zdravja porodnice.

Neuradno gre za jeseniško bolnišnico 

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za ovadbo zdravnika Splošne bolnišnice Jesenice, kjer so sredi lanskega leta sicer zabeležili več primerov smrti novorojenčkov. Vodstvo bolnišnice je tedaj oblikovalo komisijo zdravstvenih strokovnjakov, ki naj bi proučila zaplete na porodniškem oddelku. Komisija je med drugim ugotovila, da so se v poletnih mesecih lanskega leta v jeseniški bolnišnici zgodili štirje nevarni opozorilni dogodki s področja porodništva. Kot so naknadno pojasnili v bolnišnici, je prišlo do dveh smrti ploda v maternici pred prihodom v porodnišnico, en otrok je umrl med porodom, en novorojenček pa je umrl pet dni po premestitvi v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kriminalistična preiskava je bila zaključena februarja, kazensko ovadbo pa so kriminalisti poslali na kranjsko okrožno državno tožilstvo.

Za dejanje se storilec kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.