Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Zaradi tekme ovadili več oseb

Olimpija Maribor Stožice Anže Petkovšek
Policija je ovadila več oseb zaradi razgrajanja na tekmi Olimpija – Maribor.

Policijska uprava Ljubljana je zaradi razgrajanja navijačev na tekmi Olimpija – Maribor, ki je bila 28. avgusta 2011 v ljubljanskih Stožicah, oktobra na pristojno tožilstvo podala več kazenskih ovadb zaradi utemeljenega suma napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti, so sporočili z Generalne policijske uprave.

 

Kaznivih dejanj je osumljenih 11 oseb, starih med 18 in 42 let. Sedem osumljenih je bilo v preteklosti že obravnavanih za kazniva dejanja z elementi nasilja, pet od teh pa je sodišče že obravnavalo za nasilna kazniva dejanja na športnih prireditvah.

Podane so bile tudi kazenske ovadbe zoper 11 oseb zaradi suma storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje poškodovanja premoženja večje vrednosti. Za tovrstno dejanje je zagrožena zaporna kazen do dveh let.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 00:42 29.oktober 2011.

    Zakaj niso polcaji kljub jasnemu naznanilu ravno tega metalca bengalke, vrgel je še 2 , z drugo si je tudi dobro opekel dlan ,prijeli in napisali kazensko ? Zato ker jih boli !!!!!

  • kurt 16:34 28.oktober 2011.

    Ma tu ne pomaga noben kazen...ne morš ti violo zaustavt, da neb namlatu žabara.

  • 1111 16:26 28.oktober 2011.

    ...stadion za take tekme zapret! Še nobeden ni bil v zaporu zaradi kaj takega, pa tudi tokrat ne bo! Ljudje, to je slovenije, kjer se dela kar se hoče!!! :((((