Slovenija > Črna kronika
4498 ogledov

Zaradi tekmovanja na cesti smrt 22-letnika

Policijsko vozilo policija sirena policisti Anže Petkovšek
Nevarna vožnja in tragične posledice.

Elbasan Destani in Ardit Ademi sta obsojena naklepnega kaznivega dejanja nevarne vožnje, poroča spletni Dnevnik. Septembra 2014 sta v Viru pri Domžalah povzročila prometno nesrečo, v kateri je umrl 22-letnik. Destaniju tako grozi šest, Ademiju pa dve leti in pol zapora. Obsodba še ni pravnomočna.

Na podlagi izjav prič tožilstvo trdi, da sta omenjena 300 metrov vozila bolj ko ne vštric in da sta tekmovala, pri tem pa da sta vozila več kot 160 kilometrov na uro. Medtem ko sta divjala po cesti, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, je Destani trčil v vozilo 22-letnega Jordana Latasa, ki je takrat zapeljal na prednostno cesto. Ta je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Tekmovanje zanikata

Sodišče se je strinjalo s trditvami tožilstva, da je bil Destani v času trčenja na levem voznem pasu, torej pasu, namenjenemu vozilom iz nasprotne smeri. Pritrdilo je tudi tožilki, da sta med seboj tekmovala, čeprav sta sicer to ves čas zanikala.

V primeru, da bo sodba obveljala tudi na višjem sodišču, obsojenca čaka tudi stranska kazen prepoved vožnje motornega vozila B-kategorije, in sicer dve leti za Destanija in poldrugo leto za Ademija, še poroča Dnevnik.

Policija uniforma policist Tragično Slovenija Mladoletnica nenadoma stopila na cesto, kar je bilo usodno

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • ode 18:37 26.maj 2020.

    Vsakemu, ki v Bananastanu prestane zaporno kazen, mu pripada socialna podpora, "dokler si ne najde službe", pa tudi prebivališče in oskrba v socialni ustanovi, če nima kam. Tujcu pa, če izrazi namero, za priprave na pot domov in stroške prevoza.

  • alen04 11:14 26.maj 2020.

    Po odsluženi kazni, izgon.