Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Zaradi videoposnetka skočil v smrt

"Bil je dober fant in nadarjen glasbenik. Družina je skrušena," je v imenu druži Žurnal24 main
18-letni ameriški študent Tyler Clementi je naredil samomor, potem ko sta ga njegova sostanovalca naskrivaj snemala med spolnim odnosom z moškim in to v živo prenašala prek interneta.

Na mostu George Washington Bridge v ameriški zvezni državi New Jersey so našli denarnico, potem ko sta dve priči potrdili, da je nekdo tik pred tem skočil z mostu. V denarnici so bili dokumenti 18-letnega študenta Tylerja Clementija, ki je bil le dan pred tem žrtev krutega izživljanja sostanovalcev. Trupla sicer še niso našli.

Clementi, ki je bil nadarjen študent glasbe, je bil homoseksualec, poroča BBC. Njegova sostanovalca sta zato na skrivaj posnela njegov spolni odnos z moškim in to v živo predvajala prek interneta. Pred tem sta o "prenosu v živo" obvestila ostale študente Rutgersove univerze. Oba sostanovalca sta zdaj obtožena nezakonitega snemanja, za kar jima grozi do pet let zapora. Ali bo obtožnica po Clementijevi smrti dopolnjena, pa še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.