Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Zaradi zdravniške napake ob službo

starši umrle mije
1/3
Pixsell
Hrvaškima zdravnikoma in zdravstvenemu tehniku grozi odpoved zaradi smrti male Mie. Gre za svojevrsten sodni proces, saj bi bilo to prvič, da bi zdravnika odpustili zaradi napake pri zdravljenju.

Direktorica zdravstvenega zavoda je začela s postopkom za preklic pogodbe o zaposlitvi zoper dva zdravnika in tehnika zaradi smrti 18-mesečne deklice.

Deklica se je zadušila zaradi zrna fižola, ki je zašel v pljuča, zdravniki pa so podcenjevali stopnjo nujnosti za pomoč mali deklici, še poroča Jutarnji list.

Pošiljali od vrat do vrat

Mia je 24-letnemu očetu umirala na rokah, potem ko so zdravniki govorili, da z njo ni nič narobe, in ju pošiljali od vrat do vrat.

Ker je deklica težko dihala, jo je oče odpeljal na urgenco. Po pregledu so očetu rekli, da z njo ni nič narobe, a jo vseeno napotili v zagrebško bolnišnico.

Poklicali so reševalno vozilo, ki pa ju je odpeljalo v bolnišnico Merkur. Tam punčki ni bila zagotovljena takojšnja pomoč, čeprav se je že dušila. Ko so ju le sprejeli, so ugotovili, da je tujek že zašel v pljuča ter da nimajo ustrezne naprave, s katero bi ga potegnili ven. Deklico in očeta so spet poslali naprej.

Po tem, ko sta spet čakala na rešilca, sta naposled le prispela v glavno bolnišnico. A tam kljub številčni zdravniški ekipi deklici niso mogli več pomagati. Oživljali so jo eno uro in 15 minut, vendar ji je odpovedalo srce.

Po operaciji so očetu in mami male deklice povedali, da je imela njuna hčerka najverjetneje srčno napako, zaradi katere ni preživela. A starši temu ne verjamejo.

Komentarjev 2
  • stela 14:10 17.april 2012.

    " Gre za svojevrsten sodni proces, saj bi bilo to prvič, da bi zdravnika odpustili zaradi napake pri zdravljenju." .....jebga vsaka stvar je enkrat prvič...no, v bistvu bi jim moral vzet licenco!!!!!

  • dd 13:00 17.april 2012.

    Še ena zgodba malomarnosti zdravnikov. Le da Slovenskim vedno uspe vse pomesti pod preprogo.