Slovenija > Črna kronika
87 ogledov

Zaščiteno pričo v zadevi Škrbić napadli

ustavno sodisce kladivo Anže Petkovšek
Danes se je nadaljevalo sojenje za ugrabitev pokojne Zorice Škrbić. Več prič je v strahu za svojo varnost prosilo za status zaščitene priče, kar pomeni, da pričajo preko videokonference. Danes je pričala priča, ki so jo neznanci napadli.

Več prič v sojenju Milanu Trivkoviću, ki naj bi sodeloval pri ugrabitvi Zorice Škrbić, je zaradi strahu za lastno varnost in strahu pred maščevanjem prosilo za status zaščitene priče.

Tudi priča, ki je pred sodiščem prek videokonference nastopila danes, ima torej status zaščitene priče. Ta priča bi morala nastopiti že pred časom, vendar pred narokom jo je napadel neznanec, jo udaril v glavo in trebuh, nato pa pobegnil. Pričo so pred tem napadli tudi na domačem dvorišču, doživljala je več drugih pritiskov. Na vprašanje kakšnih, priča ni želela odgovarjati. 

Brez jasnih odgovorov

Priča je 26. julija lani, ko so pokojno Zorico Škrbić ugrabili, v gozdu čistila drevje po žledolomu. Ko je priča stala približno pet metrov od svojega vozila, je tja pripeljala alfa romeo bele barve, v njej pa da sta sedela dva moška. Oba sta imela črne kape in črne majice, stara sta bila nekje do 30 let. Ko sta zagledala vozilo priče, pa je alfa naglo odpeljala vzvratno, pravi priča.

Priča je danes izpovedala, da moška v avtu ni prepoznala, a eden od njiju naj bi bil podoben Trivkoviću, tega pa pozna le na videz. Vendar pa je med zaslišanjem v preiskavi priča ob pogledu na v sodni dvorani prisotnega Trivkovića poudarila, da se ji ta v živo zdi bolj obilen, kot pa je bil videti voznik alfe. Trivković je sicer obtožen, da je del poti vozil alfo z ugrabljeno Škrbićevo.

Tožilstvo je zato danes zanimalo, ali je priča v gozdu videla celo postavo voznika, vendar je ta povedala, da le ramena in glavo. Trivković sicer trdi, da je bil v času ugrabitve in mučenja Škrbićeve doma, kjer je s prijatelji priredil piknik. Vendar je eden od domnevnih udeležencev piknika danes zanikal, da bi se ga udeležil in zatrdil, da je bil takrat doma.

Sojenje se nadaljuje prihodnji teden. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.