Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Zaseda za policiste

Policiji je na koncu uspelo ujeti le dva voznika. Foto: PU Krško Žurnal24 main
Voznik kombiniranega vozila, ki je bežal pred brežiškimi policisti, je te "zvabil" v eno izmed naselij, kjer pa je nanje prežal voznik tovornega avtomobila.

Brežiški policisti so sinoči med redno kontrolo poskušali ustaviti voznika kombija, a jim je ta pobegnil v naselje Gorica v bližini Krškega ter začel vijugati med hišami.

Policisti, ki so se podali za njim, so kmalu ugotovil, da jim sledi še en kombi. Ta se je nenadoma umaknil in dal prosto pot 39-letnemu vozniku tovornjaka, ki se je zaletel v policijski avtomobil, nato pa se je vanj zaletel še 31-letni voznik kombija. V trku ni bil nihče poškodovan.

31- in 39-letnima voznikoma zdaj grozi od enega do pet let zapora, zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. 31-letnik je imel v litru izdihanega zraka tudi 0,41 miligrama alkohola. Policisti pa še vedno iščejo prvotnega voznika kombija.

Zakaj sta moška ščitila voznika prvega kombija in kaj je ta prevažal, še ni znano.

Stara znanca policije
31-letnika so policisti že večkrat obravnavali: 14-krat za premoženjska kazniva dejanja in kazniva dejanja z elementi nasilja, 24-krat za prekrške s področja javnega reda in miru ter 59-krat zradi različnih prekrškov s področja zakona o varnosti cestnega prometa.

39-letnik ima prav tako dolgo kartoteko: policisti so ga štirikrat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in elementi nasilja, 15-krat za prekrške s področja javnega reda in miru ter 17-krat za prekrške s področja zakona o varnosti cestnega prometa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.