Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Zasegli 1.347 sadik konoplje

Zasežena konoplja. (Foto: PU Murska Sobota) Žurnal24 main
Med nasadom koruze se je skrivalo celo polje konoplje.

Na njivi, posajeni s koruzo, v bližini naselja Spodnji Kamenščak so ljutomerski policisti in murskosoboški kriminalisti našli skrito polje konoplje.

Trije osumljenci so posadili kar 1.347 sadik konoplje. Policisti so nasad dalj časa opazovali, nepridiprave pa so zasačili ponoči prejšnjo soboto. Aretirali so tri moške, stare 24, 25 in 26 let, ki so v nasad prišli, da bi ga uredili in obrali. Vsi osumljenci so slovenski državljani s stalnim bivališčem na območju Ljutomera. Policisti so jim odvzeli prostost in zasegli pripomočke za obiranje konoplje.

Dobra roba
Zasežene sadike konoplje so novejše sorte, v višino zraste do 40 centimetrov, iz ene sadike pa se da pridelati od 10 do 20 gramov zelo kakovostne marihuane, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Osumljenci bi tako lahko pridelali okoli 15 kilogramov marihuane in zaslužili najmanj 60 tisoč evrov. Zoper osumljene bodo podali kazenske ovadbe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.