Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Zasegli 373 rastlin konoplje

Konoplja PU Celje
Štiriintridesetletniku zasegli večjo količino konoplje. Pri hišni preiskavi našli tudi ogromno opreme za gojenje prepovedane rastline. Sledi ovadba.

Policisti Policijske postaje Slovenske Konjice so včeraj na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Celju pri 34-letnem občanu z območja Stranic opravili hišno preiskavo, med katero so zasegli večjo količino prepovedane droge konoplja.

Našli so 6 X 10 metrov velik, posebej prirejen prostor za hidroponično vzgojo prepovedane droge konoplje. V prostoru, ki je bil v celoti urejen za vzgojo rastlin pod umetnimi pogoji, je bilo posajenih 239 rastlin prepovedane droge konoplje, visokih do 115 centimetrov.

Poleg tega so v bližini hiše odkrili še urejen nasad konoplje, kjer je bilo posajenih 134 rastlin, visokih okoli 250 centimetrov. Vso konopljo in opremo so policisti osumljenemu zasegli, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Štiriintridesetletnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine električne energije.

Komentarjev 3
  • privat 19:25 29.september 2011.

    kdaj bo držba zasežene robe??in kje?? po moje je že vse prodano! V našem pravnem sistemu je vse mogoče!

  • Stolp 13:18 29.september 2011.

    A nima policija kaj pametnejšega za počet. Aja, tobačni in alkoholni lobi! To je pa nekaj drugega ja. Ampak take policije ne rabimo,...

  • secufin 12:27 29.september 2011.

    Konoplja je pri nas prepovedana zato, ker imamo na ministrstvu za zdravje in na ministrstvu za notranje zadeve nesposobneže, škodoželjneže in neizobražene uradnike (ne morem jih imenovati strokovnjake, ker to niso), ki ne zmorejo priznati svojih napak. Konoplja je celo ...prikaži več v isti skupini kot heroin! To so res bebci! IN če bi me mogoče hotel kdo od imenovanih tožiti bom tega prav vesel!