Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Zasegli bombe, orožje in heroin

Zasežene bombe
1/3
FURS
Na Obrežju v dveh osebnih vozilih odkrili 59 ročnih bomb, pet avtomatskih pušk, 83 nabojev za puško in dober kilogram heroina.

Orožje in drogo so uslužbenci mobilne enote brežiškega FURS-a in kriminalisti PU Novo mesto odkrili pri dveh različnih voznikih, sta na današnji tiskovni konferenci predstavila Anton Kmetič, pomočnik direktorja Carinskega urada Brežice, in France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto.

Orožje

21. septembra popoldne je na prehod Obrežje pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Citroen C5. Policisti in uslužbenci mobilne enote Carinskega urada Brežice so opravili temeljito mejno kontrolo osebe, prtljage in vozila, ki ga je vozil 40-letni državljan Bosne in Hercegovine.

Pri pregledu notranjosti vozila so na zadnjih desnih vratih odstranili zvočnik, za katerim so odkrili ročno bombo. V različnih delih avtomobila so nato skupaj s policisti odkrili skupno 59 ročnih bomb, pet avtomatskih pušk in 83 nabojev za puško. Kriminalisti so orožje in eksplozivna sredstva zasegli.

Zoper 40-letnika je sodnik v Krškem odredil pripor zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Kazenski zakonik za to kaznivo dejanje predpisuje kazen zapora od pet do deset let.

Heroin

Dva dni pred tem je na isti mejni prehod pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Volvo. Policisti so najprej ugotovili, da se je 51-letni voznik izkazal s potnim listom svojega brata.

Odredili so pregled osebe, vozila in prtljage, ki so ga opravili v sodelovanju uslužbenci mobilne enote Carinskega urada Brežice; pri pregledu armaturne plošče so našli in zasegli dva paketa, ovita v aluminijasto folijo, z rjavo prašnato snovjo s skupno težo 1040,9 grama. Preliminarni test je potrdil, da gre za prepovedano drogo heroin.

Zoper 51-letnega državljana Bosne in Hercegovine je preiskovalni sodnik zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odkredil pripor. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od pet do 15 let. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.