Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Zasegli več deset tisoč škatlic cigaret

Britanski protikadilski lobij se zavzema za cigarete v enotni in enobarvni embal Žurnal24 main
Zasegli več deset tisoč cigaret na območju Murske Sobote. Cigarete so bile označene z moldavskimi tobačnimi znamkami.

Trinajstega januarja je mobilni oddelek Carinskega urada Murska Sobota na avtocesti opravljal carinski in trošarinski nadzor. Cariniki so ponoči pri Vučji vasi zaustavili avtobus z moldavsko registracijo in pri pregledu našli 37 zavojev oziroma 7.400 kosov neprijavljenih cigaret, označenih z moldavskimi tobačnimi znamkami.

Le slabe tri ure kasneje so na avtocesti pri kraju Dolinsko sever zaustavili še madžarski kombi s prikolico, ki ga je vozil moldavski državljan. Pri natančnem pregledu vozila so v več skritih mestih kombija odkrili 81 zavojev oziroma 18.200 kosov cigaret, prav tako označenih z moldavskimi tobačnimi znamkami.

Carina je neprijavljene cigarete zasegla, zoper voznika avtobusa, ki se je javil kot lastnik cigaret v avtobusu, in voznika kombija pa uvedla postopek o prekršku, so sporočili s Carinske uprave Republike Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.