Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Zasegli več heroina, amfetamina in kokaina

Droge
1/4
PU Maribor
Mariborski policisti po več mesecih prijeli več moških. Zasegli so jim heroin in kokain.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so od februarja 2011 do marca 2012 preiskovali hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina, heroina in amfetamina, na območju Policijske uprave Maribor.

Pred tremi dnevi je potekala zaključna akcija, v kateri so kriminalisti in policisti na območju Policijske uprave Maribor in Policijske uprave Ljubljana opravili 14 hišnih preiskav, deset osebnih preiskav in devet preiskav motornih vozil.

Skupno so članom hudodelske združbe zasegli več kot 380 g kokaina, okoli 100 g heroina in 50 g rjavkaste praškaste snovi, za katero se ugotavlja, ali je prepovedana droga ali pa sredstvo, ki ga preprodajalci prepovedanih drog dodajajo heroinu, da s tem povečajo količino, sorazmerno pa tudi zaslužek. Zasegli so tudi manjšo količino prepovedane droge konoplje, vojaški bajonet in puškin naboj ter več kot 20 tisoč evrov gotovine v manjših bankovcih, ki je bila nesporno pridobljena z neupravičeno prodajo prepovedanih drog, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Pridržali sem moških

Kriminalisti so pridržali osem moških in eno žensko z območja Policijske uprave Maribor, starih med 29 in 48 let. Šest oseb so 7. 3. 2012 privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper pet odredil pripor. Večina od njih je povratnikov, saj jih je policija že večkrat obravnavala, nekateri med njimi so bili v preteklosti tudi pravnomočno obsojeni za tovrstna kazniva dejanja.

Zoper deveterico so kriminalisti podali kazensko ovadbo zaradi storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar je zagrožena kazen zapora od 5 do 15 let, in kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog, za kar je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do osmih let, za kvalificirano obliko pa od enega do dvanajstih let, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.