Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Zašli med slovenske navijače in jo skupili

maribor, ckelsea, tekma Žurnal24 main
Med in po včerajšnji tekmi med Mariborom in Chelseajem so policisti pridržali pet domačih navijačev. Policist je med posredovanjem obležal nezavesten, nekaj Angležev pa je dobilo položnice.

"Skupina angleških navijačev je pred tekmo zašla na južni del stadiona, ki je sicer rezerviran za domače navijače, kar je povzročilo precejšnjo napetost," razlaga Miran Šadl iz policijske uprave (PU) Maribor. Navijači Viol, ki so že bili na južnem delu stadiona, s zaznali navijaške vzklike. Med
skupinama  je  prišlo  do pretepa, zaradi česar so takoj posredovali policisti. 

"Prišlo je do pretepa, po zraku je poletelo nekaj steklenic, ena je zadela policista, ki je obležal nezavesten. Prepeljali so ga v Klinični center Maribor, vendar so ga že sredi noči odpustili. Policisti so do streznitve pridržali tri domače navijače," najhujši incinedent na včerajšnji tekmi opisuje Šadl. Angleški navijač, ki je dobil udarec v obraz, je zdravniško pomoč zavrnil.

Tekmo si je sicer ogledalo okoli 12.500 gledalcev, od tega okoli 2.000 pripadnikov navijaške skupine "VIOLE", nameščenih na južni tribuni in okoli 650 gostujočih navijačev, nameščenih na severni tribuni ter okoli 200 gostujočih navijačev nameščenih na tribuni zahod.

Iz tribune hoteli predčasno

Policisti so med polčasom tekme pridržali še dva slovenska navijača, en je pred vhodom izzival  pretep, drugi pa je udaril gostujočega navijača in skušal pobegniti. Skupaj so tako pridržali pet slovenskih navijačev.

Dvema Angležema, ki sta hotela zapustiti svoj del tribune še preden se je izpraznila južna tribuna, so zaradi neupoštevanja pravil napisali položnici. Položnico je dobil tudi gostojuči navijač, ki je pred stadionom udaril varnostnika. Plačilni nalog so iztrekli tudi domačemu navijaču, ki je med tekmo prižigal baklo.

Angleškega državljana so po tekmi neznanci pretepli v Klubi mariborskih študentov,  kot ocenjuje Sadl pa dogodek ni nujno povezan z nogometno tekmo, ki je po ocenah Sadla sicer minila precej mirno, prav tako ni bilo nobenih hujših incidentov po tekmi. "Tekma je bila A dogodek, kar pomeni visoko tveganje, vendar posebni ukrepi, kot recimo ob tekmi z Olimpijo, niso bili potrebni," pravijo na PU Maribor.

Policisti so na  južnem  platoju stadiona od varnostnikov prevzeli tudi dve  osebi,  ki  sta  na  stadion skušala vstopiti s ponarejenima vstopnicama. Čakata ju kazenski ovadbi.

Komentarjev 1
  • maresem 11:52 06.november 2014.

    Pravilno, da so izgredi in da delajo pizdarije. Če bi vsakega POŠTENO kaznovali, tega že zdavnaj ne bi bilo več, oz. v manjšini.