Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Zaslišali bodo brata umorjene deklice

Hiša, v kateri je neznanec leta 1996 umoril šestletno JonBenet. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriška policija je spet odprla preiskavo umora šestletne lepotne princeske JonBenet Ramsey. Zaslišali bodo njenega brata.

Eden najodmevnejših primerov nerazrešenega umora v ZDA še vedno razburja javnost. Policija bo namreč zaslišala brata JonBenet Ramsay, ki so jo leta 1996 pretepli in zadavili v hiši njenih staršev. Danes 23-letni Burke Ramsey je bil star devet let, ko so umorili njegovo sestro, policija pa naj bi poskušala sodobnimi DNK-tehnikami odkriti dokaze, ki bi jih pripeljali do morilca.

Pred 14 leti so takrat šestletno JonBenet našli mrtvo v kleti njenih staršev le osem ur potem, ko so prijavili njeno izginotje. Dekličini starši so le nekaj ur pred odkritjem hčerkinega trupla na stopnicah našli pismo, v katerem je morilec zahteval odkupnino. Truplo nesrečne deklice so odkrili v kleti. Pokrita je bila z belo odejico, njene roke so bile zvezane, usta pa zalepljena. V letih po umoru je policija sumila tudi dekličina starša, ki pa sta leta 2006 umrla za rakom.

Lagal o umoru
Leta 2006 je učitelj Mark Karr policiji povedal, da je on ubil deklico, toda ameriško tožilstvo je odstopilo od obtožnice, potem ko je analiza DNK pokazala, da ni bil na kraju zločina. Tožilstvo iz Boulderja sicer ni imelo druge izbire, kot da Karra aretira, potem ko je prišlo na sled njegovim elektronskim pismom in telefonskim pogovorom s profesorjem iz Kolorada, ki mu je vztrajno opisoval, kako je posilil in umoril šestletno lepotno princesko.

Tožilka Mary Lacey je v obrazložitvi odločitve sodišču napisala, da so hoteli priti do vzorca njegove DNK, česar pa niso mogli storiti drugače kot z aretacijo, ker so se bali, da bi jim lahko brez tega pobegnil. Tožilka je v tednu in pol ukrepala povsem ustrezno in ni dajala izjav v zvezi s primerom, dokler ni bila končana analiza DNK. Na perilu umorjene JonBenet Ramsey so namreč odkrili kri, pomešano s slino neznanca, za katero se je zdaj izkazalo, da ni bila Karrova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.