Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Zaslužili bi 300 tisoč evrov

(Foto: PU Maribor) Žurnal24 main
Policisti so v stanovanjski hiši na območju Lenarta našli laboratorij za gojenje konoplje, v katerem je bilo 405 sadik omenjene rastline.

Tri osumljene, stare 26, 28 in 43 let, so v petek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jih je po zaslišanju izpustil na prostost, so sporočili z mariborske policijske uprave. 26-letnega sina lastnika stavbe, v kateri so našli rastline, so kriminalisti pridržali minulo sredo, dan pozneje pa so prostost odvzeli še 28- in 43-letniku iz Maribora, ki sta organizirala postavitev laboratorija.

Laboratorij je bil opremljen z lučmi, ventilacijo, avtomatskimi dozerji, grelci in radiatorji ter potrebnimi kemični sredstvi za vzgojo rastlin. Skupaj s sadikami in preparati njegovo vrednost ocenjujejo na približno deset tisoč evrov. Laboratorij je bil oskrbovan z električno energijo mimo merilne tokovne ure.

Ob upoštevanju, da bi iz ene odrasle rastline lahko pridelali minimalno pol kilograma prepovedane droge konoplje, bi lahko z enim takšnim nasadom pridelali vsaj 150 kilogramov prepovedane droge konoplje, so izračunali mariborski policisti. V enem letu pa bi lahko proizvodnjo ponovili tri- do štirikrat in ob prodaji 150 kilogramov prepovedane droge na črnem trgu na debelo zaslužili vsaj 300 tisoč evrov. Če bi bila takšna količina prodana na drobno, pa še mnogo več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.