Slovenija > Črna kronika
25434 ogledov

Zasnubil jo je, da bi se dokopal do milijonske dediščine

Zaroka Profimedia Fotografija je simbolična.
Alenu Kraljeviću, ki je zanikal, da bi skušal prevarati nekdanjo partnerico, so izrekli sodbo.

Ljubljančanu Alenu Kraljeviću so na ljubljanskem okrožnem sodišču očitali, da je hotel ogoljufati nekdanjo partnerico T. L. Zgodba ima dolgo brado, saj sta bila v zvezi že pred leti, vendar sta se razšla. Spoznala je novega partnerja in si z njim ustvarila družino, ki pa je tudi razpadla. Kmalu zatem se je k njej vrnil 50-letni Kraljević, češ da ji bo pomagal pri njenih sporih s sorodniki in nekdanjim partnerjem, do katerih je prišlo zaradi delitve premoženja.

Hotel naj bi jo zaščititi

T. L. je leta 2015 po očetu, uspešnem podjetniku, dobila veliko dediščino, ki je vključevala 12 nepremičnin v Sloveniji, lastništvo si je delila z mamo in bratom, ter dve parceli z vikendom na otoku Krk. Ob tem ji je bil v oporoki predan še večinski delež v firmi pokojnega očeta.

Ker sta se T. L. in njen bivši kregala že zaradi njunega skupnega premoženja, se je ustrašila, da bo dobil apetite tudi po njeni dediščini. Prav tako naj bi se bala za svoj večinski delež v podjetju. Kraljević ji je menda obljubil, da jo bo zaščitil pred vsemi tremi, nekdanjim partnerjem in najbližjima sorodnikoma, ter skoval pretkan načrt.

Nataknil ji je zaročni prstan

T. L. je z njim tako leta 2016 podpisala štiri posojilne pogodbe, po katerih naj bi ji fiktivno posodil 490.000 evrov, posojilo pa je zavaroval s hipotekami na njenem deležu v podjetju in nepremičninah. Sestavil je tudi izbrisno listino, ki naj bi ostala pri njej, da bi lahko vsak trenutek zahtevala izbris hipoteke. Da bi pridobil še več njenega zaupanja, je dan pred overitvijo izbrisne listine pri notarki v Grusuplju pred njo odprl škatlico z zaročnim prstanom, češ da jo bo popeljal pred matičarja.

Oškodovanka naj bi nazadnje podpisala hipoteko v višini 800.000 evrov, ter še eno na Hrvaškem, tam za 290 tisočakov. Toda Kraljević ji izbrisne listine ni dal, nasprotno, od nje je celo zahteval vračilo skoraj pol milijona evrov, ki naj bi bili darilo njegovega strica iz Nemčije, ter jo kazensko ovadil.

Naročil požig njenega podjetja

Naklepi se mu niso izšli. T. L. je po pravni poti uspelo vse dokumente izničiti in obvarovati svoje premoženje, njemu pa so na ljubljanskem okrožnem sodišču očitali goljufijo, dve kaznivi dejanji krive ovadbe in ponarejanje uradnih listin. Eno kaznivo dejanje krive ovadbe je že zastaralo, za preostala pa ga je predsednik senata Martin Jančar zdaj obsodil na dve leti pogojnega zapora s preizkusno dobo petih let, tudi zato, ker je od dogodka preteklo že precej časa, in škoda ni nastala.

Toda zgodbe še ni konec. Kraljević je bil že prej obsojen zaradi napeljevanja k požigu. Dvema možakarjema je naročil, naj podtakneta požar v podjetju, katerega solastnica je bila T. L. Razlog je bil maščevanje.

Znanstvenika naznanil policistom

Njegovo ime se je v medijih pojavljalo tudi ob medijsko odmevnem sojenju doktorju kemijskih znanosti Michelu Stephanu. Šestdesetletni Libanonec s francoskim potnim listom je bil zaposlen na Kemijskem inštitutu v Ljubljani, vse dokler mu direktor dr. Janko Jamnik – ki je bil leta 2014 umorjen, za kar pa so Milka Noviča oprostili – ni podaljšal pogodbe o zaposlitvi. Stephan je za to očitno krivil dr. Janeza Plavca in je iraškega prosilca za azil Alija H. R. nagovarjal, naj ga za 25.000 evrov likvidira.

Ali H. R. pa se je obrnil na policijo, Stephana so aretirali in zdaj zavoljo napeljevanja k uboju prestaja osemletno zaporno kazen. Še v priporu je hotel "poskrbeti" za Iračana, ker da če ne bo njega, ne bo prič. Načrtoval je, kako se ga znebiti, njegove zapiske pa naj bi Kraljević, s katerim sta bila skupaj v sobi, predal tretjemu priporniku, ki naj bi poiskal zunanje morilce. Kraljević je namesto tega načrt umora izročil policistom in sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.