Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Zastrupitev: štirje policisti že iz bolnišnice

policija Anže Petkovšek
V požaru na Glinškovi ploščadi so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom v bolnišnico odpeljali stanovalko in po podatkih, ki smo jih dobili od policije, štirje policisti. Ti so stanovalki skušali pomagati pogasiti požar v kuhinji. Pet oseb so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom v bolnišnico prepeljali tudi iz hiše na ljubljanskem Viču.

Danes ob 2.36 je zagorelo v stanovanju bloka na Glinškovi ploščadi v Ljubljani. Požar so pogasili gasilci iz gasilske brigade Ljubljana in gasilci prostovoljnega gasilskega društva Ježica. Požar je uničil kuhinjske elemente, celotno stanovanje pa je bilo zadimljeno.

"Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pričelo goreti v kuhinji stanovanja v II. nadstropju. Policisti so na kraju takoj pričeli z aktivnostmi za evakuacijo stanovalcev," so nam sporočili iz ljubljanske policije.

Štirje policisti in stanovalka stanovanja, kjer je požar nastal, so bili zaradi zastrupitve odpeljani v ljubljanski klinični center. Danes v dopoldanskem času so bili že odpuščeni, vzrok požara pa se bo ugotavljal tekom današnjega dne, so nam še sporočili s policije.

Zastrupitve tudi na Viču

Ob 21.39 pa so ljubljanski gasilci odšli tudi na pomoč na Cesto na Vrhovce v Ljubljani, kjer so se v stanovanjski hiši stanovalci zastrupili z ogljikovim monoksidom. Gasilci so na kraju pregledali dimnik iz katerega je uhajal ogljikov monoksid, preprečili nadaljnje uhajanje ogljikovega monoksida ter prezračili stanovanjski objekt. Pet oseb so reševalci nujne medicinske pomoči odpeljali v nadaljnjo oskrbo, še poroča center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.