Slovenija > Črna kronika
11665 ogledov

To je razlog, da se je včeraj na Gorenjskem izgubila devetletnica

Jutro v gorah
Policija pojasnjuje kaj se je zgodilo.

Včeraj smo poročali o srečnem razpletu iskanja devetletnice, ki se je izgubila na območju Planšarije Dolga njiva. Deklico so pogrešali od 15. ure, ko se je odpravila z zadnjega parkirišča pod planšarijo proti koči. Iskali so jo s pomočjo policijskega helikopterja, reševalnih psov in gorskih reševalcev.

Hodila pred starši, zgrešila smer

Deklica je od zadnjega parkirišča pod planšarijo proti koči hodila pred starši. Na zadnjem križišču pred planšarijo je zgrešila smer, danes podrobnosti pojasnjujejo na kranjski policijski upravi. Devetletnica je nato nekaj ur je potem tavala po brezpotjih ter gozdni cesti in se ves čas spuščala nazaj proti Jelendolu.

Našli so jo več kilometrov vstran

Po več kilometrih prehojene poti jo je v kraju Medvodje – lokacija je od planšarije oddaljena več kilometrov – na cesti našel eden od iskalcev. Vmes je bilo pregledano tudi veliko hribovito območje (Pečovnik, Košuta, Tegoška planina, Plešivec, Zgornja Dolga njiva, skalne peči), brezpotja in gozdovi.
"Gre za zelo velik in zahteven teren, aktivnosti so bile ves čas zelo intenzivne in visoko zahtevne," poudarja tiskovni predstavnik kranjske policije Bojan Kos.
V akciji je sodelovalo več kot 50 izkušenih iskalcev. Iskali so tržiški gorski reševalci, vodniki reševalnih psov, jelendolski prostovoljni gasilci in policisti. Sodeloval je policijski helikopter. O iskanju so bili obveščeni tudi avstrijski varnostni organi, ker gre za območje blizu meje z Avstrijo.

Deklica je povsem nepoškodovana, z njo je vse v redu, še dodajajo na policiji.

*Fotografija je simbolna

 

Komentarjev 2
Sorodne novice