Slovenija
58 ogledov

Zavašnik hoče domov

Robert Zavašnik Saša Despot
Od preteklega četrta priprti Robert Tomas Zavašnik se je pritožil. Poskuša dokazati, da ne sodi v pripor in da se novi kazni ne bo izognil, če ga vrnejo na prostost.

Robert Tomas Zavašnik, nekdanji lastnik zloglasnega nočnega lokala Lipa v Pirničah, ki od preteklega četrtka biva priprt v ljubljanskih zaporih, se poskuša rešiti iz pripora. Takoj v petek, le dan po Zavašnikovi selitvi v pripor, je namreč njegov zagovornik na sodišče poslal pritožbo, s katero bo poskušal dokazati, da Zavašnik ni begosumen, predvsem pa prepričati sodišče, da se Zavašnik kazni ne bo nikakor poskušal izogniti.

Prepričal bi, da ni begosumen?

Zavašnika so na ljubljanskem okrožnem sodišču v četrtek obsodili na leto in osem mesecev zapora zaradi oškodovanja podjetja Hypo leasing za okoli 112 tisoč evrov. Ob izreku te kazni pa mu je sodnica nemudoma odredila tudi pripor, saj se je Zavašnik septembra, ko so mu zaradi tega oškodovanja začeli soditi, na sodišču in nasploh v javnosti pojavil prvič po petih letih, ki jih je preživel na begu. Zaradi tragedije pred diskoteko Lipa decembra 2005, v kateri so umrla tri mlada dekleta, obsojen na pet let zapora, kar bi moral začeti služiti maja 2009. A se je namesto tega pet let, vse do zastaranja sodbe, skrival.

Odločajo višji sodniki

O tem, ali bo Zavašniku celo po petletnemu skrivanju vendarle uspelo dokazati in sodnike prepričati, da bo tokrat kazen odslužil oziroma spoštoval vsa pravila, če ga vrnejo na svobodo, bo jasno predvidoma v naslednjih dneh. O njegovi pritožbi zoper odreditev pripora bodo presojali višji sodniki, ki imajo njegove argumente že na mizi.

"Pritožbo je višje sodišče prejelo v ponedeljek popoldne. Odločitve do tega trenutka še ni,"
pojasnjujejo na ljubljanskem višjem sodišču.

Komentarjev 8
  • dragec 14:02 03.december 2014.

    1 mil.eur varščine, zasedba premoženja in ven iz zapora

  • depresija 10:37 03.december 2014.

    hehe Kot da bi Janša reku, da s svojimi ravnanji ne bo več delil Slovencev in ravnal koruptivno..

  • Bar 10:09 03.december 2014.

    https://www.youtube.com/watch?v=kQVyCYsucug