Slovenija > Črna kronika
5034 ogledov

Zavrč: Huda prometna nesreča, ena oseba umrla

vizija nič
1/2
Na cesti Dolane-Zavrč se je nekaj pred deveto uro zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

46-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Zavrča proti Dolanam. Izven naselja Zavrč je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letni slovenski državljan. V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl.

Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in ostale okoliščine še preiskujejo. Ugotovili pa so, da je voznik osebnega avtomobila vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in vožnja prepovedana. 

Sinoči ob 21.04 je namreč v naselju Zavrč vozil osebni avtomobil s hitrostjo, ki je višja od predpisane. Hitrost so izmerili policisti PP Gorišnica in ga ustavili. Ob kontroli so posumili, da je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker si je kršitelj zagotovil drug prevoz s kraja prekrška do doma, ga policisti niso pridržali. 
 

prometna nesreča | Avtor: PGD Litija PGD Litija

Letos je na cestah na območju PU Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 16 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 14, umrlo pa je 14 ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografija je simbolična.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:56 24.september 2018.

    Kdaj misli Policija narediti red na Štajerskem in Prekmurju ! Pa sam tam se pokajo pijane mavre ! Sam tam še kar naprej pijejo kot žolne in vozijo avte ! Pa ja, saj lahko , ko ga pa prijatelj policaj ...prikaži večj ja ne bo zahaklu , ker je mal pijan !