Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Zažgal policijsko garažo in poškodoval avtomobile

Zažiganje avtomobilov v Franciji Reuters
Mariborski kriminalisti so priprli 23-letnika, ki je osumljen, da je podtaknil ogenj na policijski garaži.

Osumljeni je 8. julija z bencinom polil garažna vrata Postaje prometne policije Maribor in z odprtim  ognjem  povzročil  požar na objektu. Da bi se ogenj razširil, so s hitro reakcijo preprečili tamkajšnji policisti.

To pa ni edina škoda, ki jo je mladenič povzročil policiji; v noči na 2. julij je namreč poškodoval dve službeni policijski vozili; najprej  je  z  lesenim kijem razbil levo bočno ogledalo službenega vozila  VW  Tuareg, parkiranega pred Policijsko postajo Maribor II, nato pa se  je  s  kolesom  odpeljal  še pred nekaj kilometrov oddaljeno Policijsko upravo  Maribor,  kjer  je  prav  tako z lesenim kijem razbil zadnje steklo službenega  vozila  Opel  Astra,  ki  ga  uporabljajo  policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

Nad policijsko imovino naj bi se mladenič spravil zaradi maščevanja, saj so ga policisti pred tem že večkrat obravnavali zaradi storitve več cestno-prometnih prekrškov. Policisti so priprtega Mariborčana privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj - zaradi nevarnosti ponovitve dejanj - odredil pripor.

Za  požig  objekta  Postaje  prometne policije Maribor mu grozi do osem let zaporne kazni, za poškodovanji službenih vozil policije pa za vsako do dveh let zapora.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 19:44 04.september 2014.

    Luzerjev pa ni zakuru, škoda.