Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Zažgal zakonca in odšel na kavo

Hiša, v kateri sta bila zakonca umorjena. (Foto: Vlado Kos/CROPIX) Žurnal24 main
Jutro po umorih se je vrnil na kraj zločina, svoji žrtvi polil z bencinom, zažgal, odšel na kavo in kot običajno nadaljeval svoje delo.

Hrvaški policisti so razkrili identiteto dvojnega morilca iz Virovitice. Za umor zakoncev Galić je osumljen 40-letni poštar Robert Mikić.

Ubijal zaradi zadolženosti
Policisti so osumljenca aretirali in zaslišali. Dvojni umor je že priznal, hkrati pa razkril podrobnosti svojega dejanja in motiv.

Mikić je rad kockal in stavil, zaradi česar je bankrotiral. Da bi poplačal svoje dolgove, je kradel pokojnine, ki jih je raznašal. Med temi je bila tudi pokojnina sicer premožnih zakoncev Galić, ki sta večino življenja preživela v Belgiji. Nekaj dni jima je lagal, da njuna pokojnina ta mesec pač zamuja, saj si je obetal zadetek na stavnici. Ko je spoznal, da je znova izgubil, se je odločil, da ju ubije.

Umorjena zakonca gali%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Obleko zažgal, nož zakopal
Usodnega jutra je s seboj v službo odnesel kuhinjski nož. Službeno kolo je pustil na začetku ulice in do hiše Galićevih odšel peš. Vstopil je v hišo, kjer sta zakonca ravno pila kavo in ju prosil, če gre lahko na stranišče. Tam si je nataknil rokavice, vzel nož in nato brez besed v kuhinji večkrat zabodel soprogo, nato pa še njenega moža. Zakonca sta težko poškodovana poskušala pobegniti, vendar sta prišla le do kopalnice oziroma hodnika, kjer sta padla in kasneje umrla, pišejo različni hrvaški mediji.  

Nato je zaklenil vrata hiše in nadaljeval svoj dan kot običajno. Obleko je zažgal, nož pa zakopal. Naslednje jutro, preteklo sredo, se je vrnil na dom Galićevih z bencinom, ju zažgal, zaklenil vrata in odšel na pijačo.

V šoku
Virovitičani so pretreseni, strah jih je govoriti o strašnem zločinu. Da bi bil morilec prav njihov poštar, ne morejo verjeti. Opisujejo ga kot prijaznega in vedrega  možakarja, s katerim so se lahko tudi pošalili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.