Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Zbil peško, ker ni očistil vetrobranskega stekla

Pešec Shutterstock
Ob 8.34 je na območju centra Ljubljane prišlo do prometne nesreče, v kateri je kombi zbil peško.

Zgodaj zjutraj je v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, trka v peško. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil po Zaloški cesti iz smeri centra mesta proti Novim Fužinam, kjer je v križišču s Kajuhovo ulico zavijal levo. Istočasno je prečkala prehod za pešce 49-letna ženska iz smeri centra mesta proti Novim Fužinam. Voznik je trčil v peško, zaradi česar je bila lažje poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center.

"Voznik osebnega vozila pred začetkom vožnje ni očistil ledu iz stekel na vozilu, zaradi česar je bila zmanjšana njegova vidljivost in posledično spremljanje prometa," nam je povedala Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave. Policija pri tem opozarja, da v zimskem času, pred začetkom vožnje, vozniki poskrbite za vidljivost iz vozila (očistijo vsa stekla na vozilu).

Še en trk v peško

Do trka v peško je malo kasneje v današnjem jutru v Ljubljani prišlo še enkrat. "Na številko 113 je klical očividec nesreče, ki je povedal, da je peško zbil kombi ter da je peška poškodovana," je  povedala Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.

Do nesreče je prišlo na Nazorjevi ulici v Ljubljani. 34-letni voznik Peugeota Boxer je pri vzvratni
vožnji, na območju za pešce, trčil v 75-letno peško. Peško so zaradi hudih telesnih poškodb z rešilcem odpeljali v klinični center.

Komentarjev 2
  • fowler 19:25 10.december 2014.

    sm se pelu mimo, tip je samo prvo šipo malo podrgnu... se pravi, tankist... ni čudno, da je ni vidu...

  • bfg 12:22 10.december 2014.

    Ja, kakšen strašen mraz pa imate v Ljubljani, da imate led še v steklih?