Slovenija > Črna kronika
1465 ogledov

Zbila otroka na kolesu

Otrok na kolesu Profimedias
Otrok je kolesaril v spremstvu staršev.

Petletnik je v spremstvu staršev kolesaril po kolesarski stezi. Ko so bili starši z otrokom na prehodu za kolesarje čez Malteško cesto, je po Malteški cesti iz smeri Brega proti Polzeli pripeljala voznica osebnega avtomobila in trčila v otroka.

Otroka so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da ima hude telesne poškodbe in je ostal na zdravljenju. Zoper voznico osebnega avtomobila sledi kazenska ovadba.

Številne nesreče kolesarjev in motoristov ...

V Zgornji Besnici so policisti obravnavali prijavo nesreče kolesarke, ki je padla preko krmila, v Ratečah sta trčila mopedist in voznik osebnega avtomobila, v Radovljici je voznik avtomobila na križišču odvzel prednost motoristki; na Krvavcu je po neprilagojeni hitrosti vožnje kolesa padel kolesar; na Bledu pa sta trčila voznik, ki je zavijal na križišču in motorist, ki je pred križiščem nepravilno prehiteval. V teh nesrečah je šlo za lažje telesne poškodbe udeležencev. 

Huje pa sta se poškodovala kolesar, ki je v petek popoldan v Bohinju zaradi neprilagojene hitrosti padel na kolesarski stezi,
in voznik štirikolesnika, ki je med vožnjo proti Podroštu zapeljal na desni rob vozišča in trčil v odbojno ograjo.

Glede na število ranljivejših udeležencev, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah, policija opozarja na previdnost, dosledno upoštevanje prometnih pravil in na predvidevanje situacij!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.