Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

ZDA: policisti do smrti pretepli bolnika

Kelly Thomas Žurnal24 main
Prebivalce mesta Fullerton v ameriški zvezni državi Kalifornija je pretresel primer duševnega bolnika, nad katerim se je zneslo šest policistov. Zaradi hudih poškodb glave in vratu je nekaj dni kasneje umrl v bolnišnici.

Priče, ki so jih ujele nadzorne kamere na tamkajšnjem mestnem avtobusu, so tako povedale, da je eden izmed policistov v obraz močno udaril 37-letnega Kellya Thomasa. Medtem ko so ga policisti vklenili, pa je 37-letnik kričal in zahteval svojega očeta.

Ameriška televizijska postaja CBS ob tem poroča, da so policisti Thomasa, ki je bil shizofrenik, želeli zaslišati, ker so 5. julija prijeli prijavo o moškem, ki vlamlja v vozila blizu avtobusne postaje v Fullertonu.

Na policiji so povedali, da je Thomas pobegnil, ko so mu policisti želeli pregledati torbo. To pa je nato sprožilo pretep, v katerega je bilo na koncu vključenih šest policistov.

Enega policista so po dogodku poslali na plačan dopust. Prvi mož tamkajšnje policije Michael F. Sellers pa se je kasneje odločil, da morajo na dopust tudi ostali policisti. Preiskava primera že poteka.

Policisti so v pretepu Thomasu zadali tako velike poškodbe glave in vratu, da je 10. julija umrl v bolnišnici.

Čeprav obdukcija še ni končana in oblasti še vedno čakajo na podatke o tem, kaj je dejansko botrovalo smrti 37-letnika, so njegovi starši prepričani, da so zanjo krivi policisti.

Starši so nad policijo še posebej razočarani, saj mesto nadzorujejo z videokamerami in bi pretep lahko preprečili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.