Slovenija > Črna kronika
3335 ogledov

Zdravnik je lahko ugotovil le še smrt

Nesreča letala v Bovcu
1/4
PGD Bovec
Tragična nesreča 46-letnega slovenskega pilota. Preiskava še poteka.

Nesreča motornega letala v bližini športnega letališča Bovec; v nesreči je 46-letni pilot umrl, medtem ko se je 17-letna pilotka jadralnega letala uspela pravočasno odklopiti od vlečnega motornega letala, varno je pristala.

Nekaj po 12-ti uri so bili gasilci PGD Bovec s strani novogoriškega centra za obveščanje obveščeni, da je na relaciji Bovec-Žaga v bližini golf igrišča strmoglavilo manjše motorno letalo. Na prizorišču nesreče naj bi tudi zagorelo.

"Takoj po prejetem klicu se je na akcijo odzvalo 18 gasilcev PGD Bovec s štirimi vozili. Ker lokacija ni bila znana, so se gasilske ekipe podale na pregled terena v smeri od golf igrišča po gozdnatem predelu proti spodnji Kaninski žičnici v smeri Bovca. Po nekaj minutah je bil nato opažen dim in tudi sam kraj nesreče. Takoj po prihodu, smo letalo in bližnjo okolico pogasili," so po intervenciji zapisali bovški gasilci.

Vzrok nesreče še ni poznan, znano je le, da je letalo hitro po vzletu začelo izgubljati višino. Pilotu žal po nesreči ni bilo več pomoči, zdravnica ZD Tolmin je na licu mesta lahko le potrdila smrt.

Glede nesreče so bile obveščene vse pristojne službe; že včeraj so ugotovili, da je motorno letalo nemških registrskih oznak tik pred nesrečo vzletelo iz letališča Bovec in za seboj vleklo jadralno letalo Pilatus B-4 slovenskih registrskih oznak, ki ga je upravljala 17-letna slovenska državljanka.

Ta se je pravočasno uspela odklopiti in varno pristati, medtem ko pilotu motornega letala to ni uspelo. Preiskava nesreče je še v teku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.