Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Zdravnik naj bi finančno oškodoval bolnišnico

bolnišnica Murska Sobota Daša Purgaj
Zdravnik murskosoboške bolnišnice naj bi prekoračil pooblastila in bolnišnico oškodoval za več deset tisoč evrov.

V bolnišnici Murska Sobota so na podlagi anonimnega pisma ob reviziji dela na oddelku za bolezni ušes, nosu in grla odkrili sum prekoračenja pooblastil in oškodovanja bolnišnice. Predstojnik oddelka naj bi pri izvajanju dejavnosti estetike bolnišnico oškodoval za več deset tisoč evrov. 

Po besedah direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojana Korošca, pri notranji reviziji niso mogli natančno ugotoviti, za koliko naj bi bila bolnišnica oškodovana, saj je bil predstojnik oddelka Boris Onišak obenem tudi zunanji izvajalec del estetske kirurgije, ki so samoplačniška, stroške najema dvoran in osebja pa je plačeval bolnišnici. Zato so zadevo predali tožilstvu, ta pa kriminalistični policiji.

Na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti so potrdili, da so dobili naznanitev suma kaznivega dejanja goljufije in uničenja poslovnih listin, na policijski upravi Murska Sobota pa, da primer preiskujejo in zbirajo obvestila.

Do nadaljnjega nič samoplačniških storitev

V bolnišnici so pregledali tudi poslovanje z drugimi zunanjimi izvajalci, vendar nepravilnosti niso odkrili, so pa ustavili vse samoplačniške dejavnosti, dokler ne pripravijo novih pravil za tovrstno delo, je povedal Korošec. Na vprašanje, zakaj nepravilnosti niso odkrili sami, odgovarja, da je bila v tem primeru posebnost, saj je bil osumljeni kolega v isti osebi predstojnik in operater hkrati.

Onišak, ki za pojasnila ni dosegljiv, je po besedah Korošca dal odpoved nekaj dni pred anonimko, kot razlog pa navedel preobremenjenost oziroma, da mu tovrstna organizacija dela ne ustreza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.