Slovenija > Črna kronika
28167 ogledov

Zdravnik poklical policijo

Policija in nova vozila Andrej Leban
Voznika bosta ostala brez vozniškega dovoljenja.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva voznika, ki sta bila po navedbah policije "ekstremno pijana". V Tržiču so policisti zvečer obravnavali prijavo zdravnika, da na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,74 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. več kot 3,5 promila. Voznikova slabost je bila posledica njegovega stanja, so zapisali na PU Kranj.

Še enega voznika so policisti ustavili na podlagi prejete prijave o nezanesljivi vožnji na interventno številko 113. Pri vozniku, ki so ga pozno zvečer ustavili na gorenjski avtocesti, je preizkus alkoholiziranosti pokazal na 1,25 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. več kot 2,5 promila. Voznik je ob ustavljanju policije povzročil tudi prometno nesrečo z materialno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil še v odbojno ograjo.

Kot so zapisali na policijski upravi, bodo policisti za oba voznika spisali obdolžilni predlog. Za njune kršitve je predvidenih 18 kazenskih točk, kar zanju pomeni tudi, da bosta ostala brez vozniškega dovoljenja.

Hrvaška policija Tragično Svet Pobegnil policistom, našli so ga mrtvega

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Albatroz 12:53 14.februar 2018.

    kaj pa če je kateri sorodnik poslanca ali pa župana ostaja kazen enaka?

  • mph 10:56 14.februar 2018.

    Kazni za take potencialne morilce so enostavno smešne, pa se vsem je.....