Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Zdrsnila po brezpotju in v gorah umrla

V Virnikovem Grintovcu so včeraj iskali dve osebi, ki se popoldne na Jezersko nista vrnili s hribov. Našli so ju mrtva.

"Policist gorske policijske enote skupaj z jezerskimi gorskimi reševalci iskal 46-letnega  domačina  in 50-letnega Trebanjca, ki se v predvidenem času nista vrnila s hribov," je za Žurnal24.si povedal Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Planinca oziroma pohodnika so našli mrtva; umrla sta zaradi hudih poškodb po več kot 100-metrskem zdrsu na zelo strmem in spolzkem brezpotju, po katerem sta  hodila.  "Ugotovitve  z  ogleda  in zbrana obvestila ne potrjujejo suma kaznivega dejanja oz. smrti v sumljivih okoliščinah," še pove Kos s kranjske policije.

Ne ogrožajte sebe, pa tudi policistov in reševalcev!

Ob tem policisti še enkrat opozarjajo, da je  pri  gibanju  v gorah v jesenskem  in zimskem času potrebna dodatna pozornost in previdnost, saj je podlaga ponekod že zasnežena, lahko tudi zelo spolzka, še posebej na strmih predelih  in  lokacijah  s  travnato  podlago,  odpadlim  listjem ipd. Svetujejo  previdno  hojo  in  uporabo  ustreznih  pripomočkov,  zlasti  pa markiranih  poti. 

"Predvsem pa,  zlasti  v  tem  delu  leta,  odsvetujemo zadrževanje  in pohodništvo po brezpotjih, ker s tem planinci zelo ogrožajo sebe,  v  nesreči  pa  tudi  policiste in reševalce, ki takrat pomagajo. Na brezpotjih je žal pomoč pogosto tudi prepozna," še poudari Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.