Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Združbo vodila 59-letnica

droga
1/7
Policijska uprava Celje
Kriminalisti in policisti razdrli mrežo preprodajalcev. Pomagali so jim tudi kolegi iz Bosne in Hercegovine. Združbo vodila 59-letnica. Dobro organizirani, drogo skrivali tudi v telesnih odprtinah.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Kriminalistično policijo Bosne in Hercegovine ter kriminalisti in policisti policijskih uprav Ljubljana in Maribor zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zaradi suma storitve dvanajstih kaznivih dejanj, storjenih v okviru kriminalne združbe, so kazensko ovadili osem državljanov Slovenije, starih od 28 do 59 let, so sporočili s Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

V preiskavi so sodelovali tudi pripadniki posebne enote, ki so opravili sedem hišnih preiskav, osem osebnih preiskav in šest preiskav vozil. Dve hišni preiskavi so opravili na območju Policijske uprave Ljubljana, štiri hišne preiskave na območju Policijske uprave Celje in eno na območju Policijske uprave Maribor. Osem oseb so pridržali.

Preiskava je bila dolga

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so obsežno preiskavo začeli že novembra lani. Z mednarodnim policijskim sodelovanjem in izmenjavo podatkov prek Interpola ter inštitutom Mednarodne pravne pomoči so pridobili dokaze o kriminalni vpletenosti 59-letne osumljenke iz Slovenskih Konjic v mednarodno tihotapljenje prepovedane droge.

Osumljenka je v kriminalni združbi skupaj s še dvema državljanoma Bosne in Hercegovine storila tri kazniva dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. S prikritimi preiskovalnimi ukrepi so kriminalisti ugotovili, da so osumljeni od avgusta 2009 do februarja 2010 v Republiko Slovenijo trikrat pretihotapili po pol kilograma prepovedane droge heroin. 59-letnica iz Slovenskih Konjic je drogo kupila za nadaljnjo prodajo na območju Republike Slovenije, so ugotovili kriminalisti.

Člana kriminalne združbe iz Bosne in Hercegovine sta bila za navedena kazniva dejanja leta 2010 v Bosni in Hercegovini že obsojena. Eden izmed njiju je celo sodeloval skupaj s sinom 59-letne osumljenke, ki trenutno na Hrvaškem prestaja zaporno kazen zaradi pravnomočne obsodbe za prodajo mamil.

59-letnica nadaljevala preprodajo

Po aretacijah sostorilcev na območju Bosne in Hercegovine je 59-letna osumljenka nadaljevala preprodajo droge heroin. Povezala se je z osebami z območja Ljubljane. Ti so ji drogo dobavljali, nato pa jo je v količinah po 50 gramov prek posrednikov prodajala odvisnikom z območja Celja, Koroške in Maribora.

Ovadeni so kljub temu, da so bili v preteklosti že večkrat obravnavani za različna kazniva dejanja in so bili zoper nekatere že uvedeni kazenski postopki, nadaljevali z izvrševanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. Po končani preiskavi so celjski kriminalisti s kazensko ovadbo k preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Celju privedli pet oseb, preiskovalni sodnik je trem odredil pripor.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 14:32 16.september 2011.

    Ma ne da niso prijeli Kamenikove mame. A je iz ponarejanja alkohola prešla oz. prevzela sinovo štacuno. Ja pol so pa naši pametni kriminalisti dolg , dolg rabil , da so se spomnil !!

  • Alen Pajić 18:52 12.september 2011.

    Tudi tako si nekateri predstavljajo delo do 65. leta :)