Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Že zjutraj pijan na cesti

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Policisti bodo sodišču predlagali, da se 68-letniku odvzame vozniško dovoljenje.

Moškega iz Lesc so policisti v Radovljici ustavili včeraj že okoli 8.30, saj ni uporabljal varnostnega pasu in je vozil nezanesljivo.

Razlog za to je tičal v alkoholu – zjutraj očitno ni spil le kave z mlekom, saj mu je alkotest nameril  0,79 miligrama alkohola v izdihanem zraku.

Policisti so voznika pridržali. Napisali bodo obdolžilni predlog, v katerem bodo predlagali, da se moškemu odvzame vozniško dovoljenje.

Nesposobnost odziva

Za vožnjo pod vplivom alkohola (nad 0,52 miligrama) je zagrožena globa najmanj 1.200 evrov in 18  kazenskih točk, neuporaba varnostnega pasu pa se kaznuje z globo 120 evrov.

"Ne samo, da voznik pri taki vrednosti alkohola ni več mogel pravočasno dojemati sprememb v prometu in se odzvati ne nevarnosti, to je počel še v času, ko so bile ceste spolzke, vremenske  razmere  zelo neugodne, dosledno upoštevanje cestnoprometnih pravil in zbranost v prometu pa edino, s čimer bi lahko preprečeval tveganja za nesreče v prometu," ob tem opozarja predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj Bojan Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.