Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

"Želela mu je pomagati"

Hrvaška policija Žurnal24 main
Po tragediji v Zadru, ko naj bi mati sinu prerezala vrat, ker se je le-ta dušil, se je oglasil dedek: "Moja hči je imela otroka neizmerno rada."

"Izgubil sem vnuka, zdaj se bojim, da bom izgubil še hčer," je za Večernji list povedal Ivan Gašpar, dedek štiriletnega dečka, ki je umrl v Zadru, ker mu je mati, ker se je dušil, prerezala vrat. Osemindvajsetletnica, ki je sinu želela le pomagati, je trenutno na pomirjevalih in je bila včeraj popoldan odpuščena s psihiatričnega oddelka Splošne bolnišnice Zadar. Njen oče je v intervjuju povedal, da je imela hčerka svojega sina neizmerno rada, ter da so govorice, da je vnuk izkrvavel, neresnične.

Med pogovorom z novinarjem je neutolažljivo jokal in povedal, da je v bolnišnici ostal vse do konca delovnika zdravnice.

"Zdravnica mi je povedala, da je bil za vnuka usoden epileptični napad. Na ustih je imel peno, pregriznil si je jezik in v trenutku postal moder. V bolnišnici so mi rekli, da bodo izsledke obdukcije dobili v kratkem. Sedaj pa sem slišal, da so se pojavile govorice, da naj bi deček izkrvavel. To ni res," je zakričal Ivan Gašpar, "želela mu je pomagati!"

Kolikor je Gašpar uspel izvedeti od partnerja njegove hčerke, se je vse skupaj odvilo zelo hitro. "Ker gre vnuk zelo težko na stranišče, mu je hčerka želela pomagati. Obrnila se je, da si umije roke, ko je vnuk kar naenkrat pomodrel in zasukal z očmi. Ker je mislila, da je pojedel kakšno stvar, ga je takoj stisnila, obrnila na glavo in udarila po hrbtu. Kričajoče je poklicala pomoč. Ko je videla, da mu ne more več pomagati in ker je mislila, da deček umira, mu je prerezala vrat, da bi mu sprostila sapnik in bi tako začel dihati," je za Večernji list o tragediji, ki se je v nedeljo zgodila v Zadru, povedal Gašpar.

Kljub temu dečku ni mogla več pomagati. Prav tako so bili prepozni reševalci, ki so se še kar nekaj časa v bolnišnici trudili, da bi dečka oživeli. Zaenkrat izsledki obdukcije še niso znani. Po besedah dedka je deček že imel težave z dihanjem, a ni šlo za epileptični napad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.