Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Zelenko obsojen na 10 let

Zelenka so turške oblasti obsodile na 10 let zapora in mu naložile 50 tisoč evro Žurnal24 main
Mariborčana Francija Zelenka so zaradi tihotapljenja v Turčiji obsodili na deset let zaporne kazni.

Mariborčan Franci Zelenko, ki je zaradi domnevnega tihotapljenja ocetne kisline že dve leti priprt v turških zaporih, je dočakal razsodbo. Po turških zakonih so ga obsodili na deset let zapora, vendar sodba še ni pravnomočna.
 
Družina v šoku

"Vsi smo v šoku. Odvetnica mi je rekla, da ni dokazov in da bo oproščen, na konzulatu so mi rekli, da je najvišja zagrožena kazen za tovrstno kaznivo dejanje do pet let," je obupana Zelenkova sestra Milena Eferl, ki ne razume, zakaj slovenski konzulat v Turčiji ne preveri, ali je odvetnica, ki Zelenka zastopa, sploh prava odvetnica. "V dveh letih smo plačali že ogromno denarja, pa še vedno ne vem, komu sploh nakazujem denar, saj nisem dobila še nobenega potrdila," pravi Eferlova, ki je pripravljena iti do konca, do sodišča za človekove pravice v Strasbourgu. Kontaktirala je tudi odvetniško pisarno Čeferin. Ali bodo Zelenka zastopali, pa bo jasno v naslednjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.