Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Žena moškega s svetilko po glavi

Nasilje v družini Shutterstock
Včeraj zvečer so tolminski policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Žena v samoobrambi udarila moškega po glavi in zbežala. Nasilnež na zdravljenju.

Včeraj zvečer se je 46-letni moški iz širše okolice Tolmina fizično znesel nad svojo ženo. Žena ga je v samoobrambi s svetilko udarila po glavi, pri čemer moški utrpel telesne poškodbe, žena pa je uspela pobegniti iz hiše, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Moškega in žensko oskrbeli
Na pomoč so poleg policistov morali priskočiti tudi reševalci nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin, ki so oba udeleženca tudi oskrbeli; moškega so kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Trenutno ostaja na zdravljenju v Idriji.

Pridržanje prekinjeno
Zaradi suma storitve kaznivega dejanja – nasilja v družini – so tolminski policisti zoper omenjenega moškega odredili pridržanje na podlagi določil zakona o kazenskem postopku, vendar je bilo pridržanje kmalu prekinjeno zaradi zdravstvenih razlogov.

Prepovedali so mu približevanje
Ker obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da bi lahko omenjeni moški ogrozil življenje in osebno varnost oškodovanke, so mu tolminski policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja. Poleg preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojnega Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici je bil o omenjeni zadevi obveščen tudi pristojni center za socialno delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.