Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Ženo imel v ujetništvu 16 let

Moškemu in njegovi življenjski sopotnici grozi do osem let zaporne kazni. (Foto: Žurnal24 main
Brazilske oblasti so prijele moškega, ki je v umazani kleti 16 let v ujetništvu zadrževal svojo ženo. Medtem je z neko drugo žensko živel v isti hiši.

Policija je 64-letno Sebastiano Aparecido Groppo našla v celici hiše v mestu Sorocaba v zvezni državi Săo Paulo. Tla v prostoru velikosti 12 kvadratnih metrov so bila nastlana z iztrebki in mrtvimi ščurki, je za Reuters povedala inšpektorica sorocabaške policije Ana Luiza Salomone. "Našli so jo zavito v odejo," je dejala in dodala, da so bila okna zabita in zatemnjena.

Policija je aretirala tako 64-letnega Joaoja Batista Groppo kot žensko, ki je živela z njim, zaradi obtožb, da sta žensko nezakonito zadrževala v ujetništvu. Mož je policiji povedal, da je 42 let staro ženo zaprl, ker je bila duševno bolna in agresivna.

Salomonova je dejala, da je Groppo svojo ženo očitno zadrževal v ujetništvu v dveh obdobjih skupaj 16 let. Drugič jo je zaprl po letu 2003, ko je njun sin umrl v nesreči. Ženska je po njenih besedah kazala znake duševnih težav, povezanih z ujetništvom, ni pa bilo videti nobene agresivnosti ali resnih zdravstvenih težav, je še povedala in dodala, da bi lahko tako Groppo kot ženska, ki je živela z njim, za zločin dobila do osem let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.