Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Ženo polival z vodo, kričal na njo in razbijal po hiši

družinsko nasilje Žurnal24 main
Delo z nasiljem v družini so imeli ta konec tedna črnomaljski in sevniški policisti. Obema nasilnežema so izrekli prepoved približevanja.

Včeraj popoldne so črnomaljski policisti zaradi nasilja posredovali še v eni v družini. 74-letni nasilnež pod vplivom alkohola je kričal na svojo ženo, jo ustrahoval, žalil in polival z vodo ter razbijal inventar v hiši.

Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Po do zdaj zbranih podatkih so policisti ugotovili, da nasilnež že več let izvaja telesno in duševno nasilje nad žrtvijo. Ta zaradi strahu v preteklosti ni upala poiskati pomoči.

Moškemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil ženino življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Družini grozil z ubojem

Zaradi nasilja v družini pa so posredovali tudi sevniški policisti. Pijan 48-letni nasilnež je grozil družinskim članom s pretepom in ubojem, kričal je in jih žalil.  Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo družinskih članov.

V preteklosti so policisti moškega že obravnavali zaradi prekrškov in kaznivih dejanj z elementi nasilja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

 

Komentarjev 1
  • mph 18:08 29.oktober 2012.

    Mislim .... izmečke preventivno strpat v zapor za pol leta oz. vse dokler ONI ne dokažejo, da niso več nevarni. Zmešani zakoni (kaj pa je to prepoved približevanja, če nihče barabe ne nadzira 24 ur) so ti, ki so glavni problem.