Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Ženo s stolom po glavi

dekle najstnica napad nasilje Shutterstock
Pijana nasilneža sta se spravila nad partnerico in mamo.

Tudi na mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami so poročila policistov polna informacij o nasilju nad ženskami in ostalimi člani družine.


Včeraj so tako brežiški policisti posredovali, ker je bil 33-letnik fizično in psihično nasilen nad svojo zakonsko partnerico – bil je pod vplivom alkohola, ko sta se sprla in jo je s stolom udaril po glavi. Žensko so oskrbeli v bolnišnici.

Nasilje je trpela že dalj časa, a si ga zaradi strahu ni upala prijaviti. Mož jo je pogosto žalil, ustrahoval in ji grozil, da jo bo ubil. Policisti so moškemu prepovedali približevanje, zoper njega bodo spisali ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Nasilje nad starši

Zaradi nasilja so včeraj morali posredovati tudi pri družini iz okolice Brežic. Tudi tam je bil nasilnež moški – star 31 let in pod vplivom alkohola. Svojo mamo je napadel v spalnici, jo pretepel, vrgel po tleh in jo poškodoval. "Nasilnež že dalj časa izvaja nasilje nad starši, od njiju zahteva denar, ju žali, ustrahuje, pretepa in grozi, da ju bo ubil. Mamo je že večkrat poškodoval," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Policisti so mu odvzeli prostost, ovadili ga bodo zaradi nasilja.

Grozila hči

Koprski policisti pa so v petek obravnavali klic občana, ki je prijavil, da mi grozi hčerka. Policisti bodo zanjo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini, izrekli so ji tudi prepoved približevanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.