Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Ženo zalotil z drugim in streljal

pištola, orožje, pas, Profimedias
Ob prihodu domov je 47-letni moški zalotil svojo ženo z drugim moškim in streljal na 47-letnega znanca.

Sedeminštiridesetletni moški je ob prihodu domov zalotil svojo ženo z drugim moškim. V svojem stanovanju v Kidričevem je s pištolo streljal na 47-letnega znanca, ki je bil tam z njegovo ženo. K sreči nihče ni bil poškodovan. Strelcu, ki je zdaj v priporu, grozi do 30 let zapora.

Kot je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda, se je med vpletenimi najprej vnel prepir, nato pa je mož izvlekel orožje in streljal proti prav tako 47-letniku, ki je bil v njegovem stanovanju z njegovo ženo.

"Zgolj naključju je pripisati, da ga ni zadel in pri tem tudi resno poškodoval. Po prepiru se je umaknil proti izhodu, izstrelil še en naboj in takoj zatem pobegnil," je pojasnil Munda. V sosednji sobi se je nahajal tudi njun štiriletni otrok.

Policisti so ga kmalu izsledili

Dogodek se je zgodil v noči z 8. na 9. februar, kriminalisti pa so strelca po intenzivni iskalni akciji izsledili dopoldne v Lovrencu na Dravskem polju. "Po krajšem sledenju oziroma vožnji za njim smo ga uspeli ustaviti na Ptujski gori, kjer je bil aretiran," je povedal Munda.

Osumljenec se aretaciji ni upiral. Pri njem so našli pištolo, s katero je streljal, v njegovem avtomobilu pa še naboje. Za takšno orožje osumljeni ni imel ustreznega dovoljenja.

Po zbranih dokazih je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Kot so ugotovili kriminalisti, je bil motiv kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja. Zakonca sta bila sicer že dlje časa v sporu, tudi nasilne narave, in sta se razhajala. Moža je policija že obravnavala zaradi kaznivih dejanj nasilne narave, a doslej ne družinskega nasilja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:03 13.februar 2017.

    Zakaj dajete novinarju , ki ne pozna KZ SLO , da piše članek o očitnem poskusu umora v afektu , za kar ne more storilec dobiti več kot 4 leta in 4 mesece !30 let dobiš če načrtno pihneš tri !