Slovenija > Črna kronika
1531 ogledov

Ženske zalezoval, grozil, jih izsiljeval

Pest Profimedias Fotografija je simbolična.
44-letni Celjan ustrahoval več ljudi, predvsem ženske.

Celjski policisti so prejšnji teden odvzeli prostost in kazensko ovadili 44-letnega Celjana, ki ga sumijo več kaznivih dejanj, med drugim groženj, izsiljevanja, pa tudi kaznivih dejanj z elementi večkratnega nasilja do ožjega družinskega člana. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

Oktobra naj bi z grožnjami z nožem, pretepom in požigom hiše izsiljeval občanko ter od nje zahteval denar. Policisti mu očitajo tudi, da je konec oktobra zalezoval tudi drugo občanko in ji prav tako grozil s pretepom. Ta mesec pa je z grožnjami in udarci ustrahoval še tretjega občana, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

V prvih dneh tega meseca naj bi na več vozilih v Celju in okolici, katerih lastnike je želel s tem ustrahovati, prerezal pnevmatike. Osumljen je tudi tatvine okrasne skulpture izpred enega od celjskih gostinskih lokalov.

Zadnji mesec in pol so ga policisti obravnavali tudi zaradi več kršitev javnega reda in miru.

Zasegli so mu puške in več kosov hladnega orožja

Prejšnji teden so pri osumljencu opravili hišno preiskavo in mu zasegli več prepovedane droge konoplje, tri zračne puške, dva noža, s katerima naj bi grozil oškodovancem, bokser, zvezdo z rezili, mobilni telefon in več drugih stvari.

Osumljeni Celjan je po navedbah celjske policije odvisnik od prepovedanih drog in specialni povratnik prekrškov in kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. Ker ni zaposlen, si denar za nakup mamil zagotavlja z nenehnim izvrševanjem kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in preprodajo prepovedanih drog, navajajo policisti.

V preteklosti je bil za omenjena kazniva dejanja že pravnomočno obsojen. V času storitve navedenih kaznivih dejanj pa je bil na prestajanju preizkusne pogojne zaporne kazni.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:14 09.november 2020.

    Lepo je slišati , da imamo sodnike , ki drogerja obsodijo na pogojno kazen in ga spustijo , da lahko s takim početjem nadaljuje namesto, da ga zaprejo v separiran oddelek , da 1mesec droge ne vidi niti ne zavoha ...prikaži večha ! Še ime ime tako pametnega sodnika , če ste že razpisali o njemu !