Slovenija > Črna kronika
62 ogledov

Zgorel 10 let star avtobus

Požar je za nekaj časa popolnoma zaprl cesto v vasi Sele. Zagorelo je zaradi teh Žurnal24 main
Požar. Na avtobusu, ki so ga zajeli plameni, so bili tudi šolarji. Direktor zanika, da so avtobusi slabi.

“Tehnične napake se pač zgodijo. To ne pomeni, da naši avtobusi niso varni,” za Žurnal24 pojasnjuje Tine Tevž, direktor podjetja Koratur. Njihov avtobus je namreč včeraj zaradi tehnične napake zagorel med prevozom potnikov na jutranji redni liniji Slovenj Gradec–Kotlje. Na avtobusu je bilo tudi deset šolarjev.

Zgorelo pet vrst
“O dogodku nas je obvestil 50-letni avtobusni voznik, ki je opazil, da se iz zadnjega dela pri motorju močno kadi. Ustavil je avtobus, da so iz njega izstopili vsi potniki,” razlaga Peter Pungartnik s Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec. Kljub intervenciji koroških poklicnih gasilcev je zadnji del avtobusa popolnoma zgorel, pa tudi pet vrst zadnjih sedežev.

600 tisoč kilometrov

Kljub namigovanjem, da naj bi bilo nekaj več kot 60 avtobusov tega koroškega prevoznika dotrajanih in v zelo slabem stanju, Tevž navedbe zanika. “Povprečna starost naših avtobusov je okoli osem let. Ta, ki je zagorel, je bil star deset let, imel pa je prevoženih 650 tisoč kilometrov. Avtobuse redno pregledujemo in servisiramo, tako da niso nevarni,” sklene prvi mož podjetja Koratura, ki je v večinski lasti skupine Viator & Vektor.

“Lahko se zgodi tudi Veolii”
Na dogajanje se je odzval tudi Milan Mesarič, predsednik sindikata KNSS Neodvisnost, ki že nekaj časa opozarja na slabo stanje avtobusov Veolie Transporta Štajerska. “Samo čakamo lahko, kdaj se bo kakšna takšna nesreča zgodila tudi na Veoliinem avtobusu. Namesto da bi opozorila na slabe razmere v avtobusih vzeli kot dobronamerna, me tožijo,” doda Mesarič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.