Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Zgorel jim je pred očmi

Požar so prostovoljni gasilci pogasili, enega izmed njih pa so odpeljali v bolni
1/2
Žurnal24 main
V vasi Žiče jutro po požaru, v katerem je umrl 44-letnik, čistijo razdejanje in govorijo o tragediji v vasi. Ta namreč ni edina.

V ponedeljek ob 23.03 je izbruhnil požar v nenaseljeni stanovanjski hiši v naselju Žiče v Občini Domžale. Ogenj, ki je zajel sobo in se zatem razširil na strop in ostrešje objekta, so pogasili poklicni gasilci CPV Domžale, PGD Radomlje in Rova.

V trenutku, ko je izbruhnil požar, je v zapuščeni hiši prenočeval 44-letni moški, ki je zaradi hudih opeklin umrl. Domači so mu poskušali pomagati, a zaradi dima niso več mogli vstopiti v hišo, iz katere se je še pravočasno rešil pokojnikov brat.

Pokojni je živel v Domžalah, kjer naj bi pomagal prebirati sadje in zelenjavo, na sestrino kmetijo pa se je vračal poredko.

Po ugotovitvah policije ni znakov kaznivega dejanja.

Eksplozija plina ni terjala žrtev
V naselju Ogljenšak v Občini Slovenska Bistrica je v stanovanjski hiši v ponedeljek okoli 22.30 eksplodiral gospodinjski plin, ki je uhajal iz jeklenke. Eksplozija je močno poškodovala kletne prostore stavbe in uničila okna in vrata ter zanetila požar. Poškodovanih na srečo ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.