Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Zgorela kuhinja in hlev

Škoda požarov na gospodarskem poslopju in v gospodinjstvu okoli 50 tisoč evrov.

Danes okoli 5. ure je zaradi samovžiga sena zagorelo gospodarsko poslopje v Spodnji Voličini. V požaru je zgorelo celotno ostrešje gospodarskega poslopja, veliko okoli 10 krat 18 metrov, več sena, cisterna za gnojnico, dva obračalnika, rotacijska kosilnica in freza. Živino je gospodarju uspelo rešiti. Požar so pogasili gasilci.

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 40 tisoč evrov. Gospodar je preventivno poiskal zdravniško pomoč, vendar je z njim vse v redu.

Zgorela celotna kuhinja

Sinoči okoli polnoči si je 83-letni moški v kraju Breg na plinskem štedilniku grel hrano, ob tem pa zaspal. Zaradi pregretja posode so se vneli kuhinjski elementi in drva, zložena ob štedilniku, nato pa je zgorela celotna kuhinja.

Požar je opazil sosed, ki je spečega moškega prebudil, poklical gasilce in pričel gasiti. Preostala stanovanja v večstaovanjskem objektu niso bila poškodovana. Zaradi vdihovanja plinov, ki so se sproščali ob gorenju, so morali reševalci 83-letnika odpeljati v ptujsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Materialna škoda znaša okoli deset tisoč evrov.

Policisti bodo o obeh požarih obvestili pristojno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.