Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Zidar ne more

Ivan Zidar. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Čista lopata. Izvedenec meni, da ni sposoben udeležbe na sojenju. Prihodnjič zaslišanje nemškega kriminalista.

Danes se nadaljuje sojenje v zadevi Čista lopata. "Iz mnenja zdravnika, ki ga je pregledal, izhaja, da Ivan Zidar ni sposoben udeležbe na sojenju," ugotavlja Zidarjev zagovornik Boštjan Penko.

Sodnica, ki bi morala nadaljevati sojenje šefom treh nekdaj največjih gradbenih podjetij, pa je že nekaj minut po napovedanem začetku presojala, ali naj prvemu možu SCT Ivanu Zidarju, ki je manjkal že na zadnjih dveh obravnavah, vendarle sodi v njegovi nenavzočnosti.

"Glede na to, da nismo bili obveščeni, o kakšnih dokazih se bo danes razpravljalo, mislimo, da je Zidarjeva navzočnost nujna, čeprav je do tega trenutka načeloma vedno soglašal s sojenjem v nenavzočnosti. Naj pa o tem presodi sodišče," pravi Aleksander Čeferin, drugi Zidarjev zagovornik.

Danes nima smisla
"Danes ne bi bilo smiselno nadaljevati sojenja," se je odločila sodnica, ki bo kriminalista Roberta Slodeja o domnevno nezakonitem pridobivanju dokazov zoper Zidarja zaslišala, ko se Zidar vrne z zdravljenja po operaciji in se bo sojenja lahko znova udeležil. Današnja obravnava se je s tem zaključila. 

Prihodnji petek pa bo prek videokonference zaslišan nemški kriminalist Gerhard Schaffner.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.