Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Zidar znova v bolnišnici

ivan zidar, sojenje, re%C5%A1evalec, sodi%C5%A1%C4%8De Žurnal24 main
Ivan Zidar se danes znova ni pojavil na sodni obravnavi v zadevi Čista lopata, saj naj bi bil že včeraj znova operiran.

Na današnjem nadaljevanju sojenja v zadevi Čista lopata bi morali najprej imeti obravnavo za prvega moža SCT Ivana Zidarja. Prebrati so nameravali listine, ki so jih obravnavali v času, ko je bil odsoten zaradi operacije hrbtenice in zato začasno izločen iz postopka.

Vendar pa se Zidar danes znova ni pojavil na sodišču. Eden od njegovih zagovornikov Boštjan Penko je za STA pojasnil, da je bil Zidar že včeraj hospitaliziran na nevrološki kliniki, kjer naj bi ga tudi že še enkrat operirali.

Ukrepi zoper izvedenca
Za zdaj še ni jasno, kdaj se bo Zidar lahko znova udeležil sojenja. Penko je kritiziral ravnanje sodnega izvedenca Boštjana Koritnika, ki je pretekli teden izdal mnenje, da je Zidar sposoben prisostvovati sojenju, potreboval bi le 10–15 minut odmora vsako uro.

Penko je dejal, da je Koritnikovo ravnanje v nasprotju z načeli stroke ter izvedensko in zdravniško etiko. Zato "razmišljajo o vseh ukrepih, ki so na voljo, saj ocenjujejo, da takšna oseba ne more biti sodni izvedenec", je še dejal Penko. Za zdaj še ni znano, kdaj bi se Zidar lahko znova pojavil na sodišču.

Ostalim se sojenje nadaljuje
Spomnimo: v zadevi Čista lopata so Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oziroma pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.

Sojenje ostalim soobtoženim se bo nadaljevalo ob 12. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.