Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Živega zažgali, ker je bil gej

policija britanija anglija Shutterstock
Škotski policisti preiskujejo brutalen umor 28-letnika, ki so ga neznanci pretepli in živega zažgali.

Stuarta Walkerja so neznanci grobo pretepli, privezali za steber javne razsvetljave in zažgali. Mrtvega so našli v soboto zjutraj okoli pete ure v okolici mesta Cumnock.

Dve uri in pol, preden so ga našli, je družinski prijatelj Walkerja videl na lokalni bencinski črpalki. Policija še vedno preiskuje, kaj je Walker počel med 2.30 in 4.50.

Iz do zdaj zbranih podatkov sklepajo, da je Walker moral umreti zaradi svoje spolne usmerjenosti. Policija nadaljuje s pregledovanjem posnetkov nadzornih kamer in preverja, kaj se je v omenjeni noči dogajalo v okolici kraja umora. Policija je sicer bila v bližini, ker je morala posredovati v več primerih družinskega nasilja, ki pa naj ne bi bili povezani z umorom.

"Ne morem verjeti, da se je to zgodilo tako dobremu mladeniču. Upam, da bodo storilce ujeli in da bo zadoščeno pravici. Upam, da se bo storilec cvrl v peklu," je dejala Kazza Sutherland, ki je z Walkerjem delala v bližnjem hotelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.