Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Zjutraj kar dva v napačno smer na avtocesti

Vožnja v napačni smeri Žurnal24 main
V zgodnjih jutranjih urah so na zabeležili kar dve vožnji v napačni smeri na avtocesti, eno na štajerskem, drugo na dolenjskem delu.

Okoli 4. ure je vozilo z vožnjo v napačno smer oviralo promet na avtocesti Ljubljana-Obrežje med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto-vzhod v smeri Novega mesta, približno uro zatem pa še na avtocestnem odseku Šentilj-Pesnica v smeri Maribora.

Oba primera sta se k sreči končala brez posledic, so potrdili na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

V nobenem primeru ne obračajte!

Policija pa je že večkrat opozorila, da lahko zaradi takšnih napak voznikov nastanejo hude posledice. Voznikom, ki zapeljejo v nasprotno smer na avtocesti, svetujejo, naj takoj, ko ugotovijo nepravilnost, ustavijo vozilo, po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogrožajo sebe in drugih prometnih udeležencev. V nobenem primeru pa naj vozila ne obračajo, ker s tem povzročajo le še dodatno nevarnost.

Ostali vozniki naj, če iz nasprotne strani prihaja vozilo, zmanjšajo hitrost in vključijo vse štiri smernike. Vozijo naj posebej previdno, na varni razdalji do vozila pred njimi in naj ne prehitevajo, saj vozniki, ki vozijo v nasprotno smer, za vožnjo pogosto uporabljajo prehitevalni pas.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 15:19 25.december 2013.

    Če ugotovite , da ste se zapeljali na nasprotni pas , takoj ko je možno OBRNITE in se odpeljite naprej . Spet en pameten ala Žlender . Zapeljite na odstavni pas , A pri takšnem manevru pa ne ogrožamo popolnoma ...prikaži več enako , kot če v samem manevru obrnete! Idiot ! Obrnite in spizdite nazaj čimprej , pred izvozom pa ustavite in prelepite reg. tablico , da vas ne fotografirajo. Lahko pa tudi naredite po nasvetu tegale veleprometnega strokovnjaka in počakate , da vam policaji pridejo vzeti vozniško in kaznovati z 1500€.

  • Žurnalček 15:14 25.december 2013.

    A bti rad eno po buči !

  • maresem 13:53 25.december 2013.

    ... in z mastnimi kaznimi.