Slovenija > Črna kronika
4856 ogledov

Zjutraj v prometni nesreči umrla 50-letnica

Prometna nesreča
1/2
PGD Žužemberk
V Dolenjem Mokrem Polju je zjutraj prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrla 50-letnica.

Voznica je z osebnim vozilom zapeljala na nasprotni pas in silovito trčila v tovorno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri. Umrla je na kraju, so sporočili iz PU Novo mesto. V četrtek sta se na Dolenjskem zgodili še dve nesreči s hujšimi poškodbami.

Zaradi jutranje prometne nesreče v Dolenjem Mokrem Polju je bila cesta med Novim mestom in Šentjernejem nekaj časa zaprta. Okoliščine dogodka policisti sicer še preiskujejo.

V četrtek je do hujše prometne nesreče prišlo na cesti Novo mesto-Metlika. Po dozdajšnjih ugotovitvah se je 54-letni motorist iz Avstrije dopoldne iz Novega mesta peljal proti Metliki.

Na Vahti je na ravnem delu vozišča začel prehitevati osebno vozilo, ki ga je vozil 79-letnik. Takrat je vozilo nenadoma zavilo levo in motoristu zaprlo pot. Padel je in se hudo poškodoval. V nesreči sta bili hudo poškodovani tudi 52-letna sopotnica na motorju in 75-letna sopotnica v avtomobilu. Druga, 54-letna sopotnica v avtomobilu je bila poškodovana lažje.

Do druge nesreče s težjimi poškodbami je v četrtek popoldne prišlo na Malem Slatniku pri Novem mestu. V njej se je poškodoval 29-letni kolesar, ki je zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

Po dozdajšnjih ugotovitvah policije je 29-letnik kolesaril po pločniku. Ker se je želel izogniti peški, je zapeljal preko betonskega robnika, v tem trenutku pa izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval.

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografija je simbolična

Komentarjev 2
  • jerneja45 23:05 11.maj 2018.

    Ja, verjetnost je velika, da ga je. Celo kakšen esemes je lahko brala ali ga med vožnjo celo pisala. Telefoni bodo počasi pomorili več ljudi, kot jih je vojna. Ampak si folk ne da rečt, da je mobitel v avtu ...prikaži več bolj nevaren za življenje voznikov, kot klopotača v grmovju.

  • pikijakob 13:44 11.maj 2018.

    A je čekirala telefon?