Slovenija > Črna kronika
5893 ogledov

Zletel s ceste in silovito trčil v drevesi

nesreča avto pgd dolnji logatec
1/3
PGD Dolnji Logatec
Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zletel s ceste.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 20. uro v nedeljo zvečer pri Logatcu. Voznik je vozil iz smeri Logatca proti Petkovcu. Ko je pripeljal na odsek ceste, kje vozišče regionalne ceste poteka v dolg desni pregledni ovinek, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v levo na travnato površino. 

Tam je trčil v cestni smernik, od kjer je vozilo zdrselo naprej po travnati nabrežini in preko gozdne poseke v gozd, kjer je silovito trčilo v drevesi. Gasilci PGD Dolnji Logatec so morali s tehničnim posegom rešiti eno osebo, ki je bila ukleščena v vozilu.

Poškodovanega voznika so odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer so opravili strokovni pregled, s katerim so ugotavljali prisotnost alkohola med vožnjo. Ugotovili so tudi, da med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom.

V vozilu je bil tudi potnik, ki je prav tako utrpel poškodbe in bil s kraja odpeljan v bolnišnico. Tudi zanj je bilo ugotovljeno, da med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po zaključku bo zoper voznika sledil ustrezen ukrep. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 08:48 14.november 2018.

    Lahko bi komisija za VCP ustanovila nagrado OSKAR ,za najboljši umetniški vtis in sestavo pri nesrečah ! Tale dobi za tehnično izvedbo čisto 10 -ko , za umetniški vtis pa ravno toliko !

  • Žurnalček 09:58 12.november 2018.

    Ugotavljali so prisotnost alkohola ??????? In koje pizde lepe matere so ugotovili , razen tega , da vi z drugim stavkom o ugotovitvi neprivezanosti , aludirate na to , da je bil pijan !!